inanılmaz enteresan…

uyanıkken insanların dünyası ortaktır, ama uykuda herkesin ayrı bir evreni vardır.

–ephesoslu’lu herakleitos

bir rüya gördüm bu gece. elimdeki iki gravüre bakıyordum. her ikisinde de geleneksel kıyafetler giymiş çinli iki erkek vardı. gravürler kırmızı mürekkep ile yapılmış ve kağıtların alt kısmına aynı mühür basılmıştı. bir şekilde elimdeki kağıtlar bana doğru silindir yapar gibi birleşti ve ben de içine girdim; bir kaç saniye diyebileceğim kısalıkta bir sürede oradaydım. sonrasında her şey gerçeğe döndü, kağıtlar kayboldu. üçümüz birbirimize bakarken uyandım!

bu arada canım çok sıkkın; dün dizüstü bilgisayarımın ekranını çatlattım. kullanılamaz durumda! allahtan evde çalıştığım başka bir bilgisayarım var ama bir süreliğine dışarıda çalışamayacağım. harcayacağımız abuk sabuk bir para da cabası! bugün servise gittim bu meseleyi halletmek için; düşündüğümden daha uzun sürecek!

günün keyifli kısmı yürüyüşüme göztepe parkını eklemekti; lalelerin son günlerine yetiştim. park sakin, insanlar keyifliydi. benim gibi solo fotoğraf çekenler olduğu gibi, kimileri de lalelerle birlikte fotoğraf çektiriyordu; onları incitmeden. istanbul’da yaşayanlar, yılın bu zamanlarında ortaya çıkan lale zorbalığına aşinadır…

sonra kendime son dönemde içinde dönüp durduğum meselelerle ilgili bir kaç kitap aldım; marguerite yourcenar’ın rüya ve kader‘i, michel tournier’in dışsal günlük‘ü ve samih rifat’ın ada‘sı… vakti geldiğinde bu kitaplar size mutlaka yansıyacak diye düşünüyorum. (16 nisan, 16.45)

***

sabah kalkıp ada için kahvaltı ve öğle yemeği hazırlıkları yapmaya başlamadan önce havanın yağmura hazırlandığını farkettiğimde çok mutlu oldum; hava çok sıcak, bunun için çok erken… umuyorum bu yağmurlar devam eder. ada çıktıktan sonra kahvemi içerek dürbünle hülya ve derya’yı izledim… günlerdir devam eden yuva yapma çalışmaları devam ediyor… henüz taslak olan yuvada da daha çok oturmaya başladılar… hala bu kadar açık bir yerde neden yuva yaptıklarını anlayamıyorum. ama martıların yaşam döngülerine ilişkin bu tanıklık gerçekten çok keyifli. dün bir ön sevişmeye de tanık oldum 😉 dürbün detayları yakalamamı kolaylaştırıyor. gerçi bu konuda ada endişeli; mahallede bir sapık var ihbarıyla bir gün polisin kapımıza dayanacağından neredeyse emin 🙂

şimdi çalışmaya başlamam gerekiyor artık. ama öncesinde bugün uzun bir aradan sonra dinlediğim aga zaryan‘dan nefis bir cover geliyor;

throw it away diyoruz.

6 Responses
  1. Bu ne müthiş bir rüya sevgili radyo z 😲 uzun zamandır ruya goruyorsam bile hatırlamıyorum maalesef. Bilgisayara üzüldüm, yakın zamanda benim de yenisi icin bir eyleme girişmem gerekecek sanırım.
    Doga şu günlerde muhteşem, görmek icin her fırsatı degerlendirmek gerek 👍🪻
    Müzik harikaydı ❤️

    1. radyo z

      doğa gerçekten olağanüstü. her bahar aynı heyecanı yaşıyorum. rüyalarınızı hatırlamamanıza üzüldüm doğrusu. bambaşka, hiç bir şeye benzemeyen bir yaşam deneyimi rüyalar benim için; hatırlamazsam kendimi kötü hissediyorum. aga zaryan’ın coverlardan oluşan bir albümünden bu parça. albümün tamamı şahanedir.

  2. Michel Tournier’in Dışsal Günlüğünü çok merak ettim. 2017 yılında sizin sayenizde tanışmıştım yazarla. Hatta bundan tekrar emin olmak için o yıl yazdığım yazıya tekrar baktım (https://konserveruhlar.wordpress.com/tag/michel-tournier/ ) Hafıza çok oyuncu bu aralar. Bazı şeyleri dün gibi hatırlıyor, bazılarını ise geri getirmekte zorlanıyorum. Memory filmini izlemiş miydiniz? Şimdi benim bu hatırlama problemim direkt o filmi getirdi aklıma 🙂

    Umarım bilgisayar sorunu bir an önce çözülür. Bu arada sizin yorum nasıl olduysa istenmeyen klasörüne girmiş benim blogda. Onu orada bulunca küçük bir hazine bulmuş gibi oldum. Teşekkür ederim.

    1. radyo z

      ne kadar mutlu oldum yazdıklarınıza anlatamam. hen sizin yazınıza gittim, hem de kendi yazıma. ne güzel şeyler yazmışsınız sayfam için <3 memory filmini izlemedim ama izlenecekler arasında duruyor elbette. eskiden fil hafızalı biriydim, şimdi geldiğim noktayı düşününce sizi anlıyorum sanırım. sımsıkı sarılıyorum.

Leave a Reply

kategoriler